Annons:
Etiketthjälpmedel
Läst 2693 ggr
[SvenA]
10/21/07, 2:13 PM

Fungerar hjälpmedelssidan för oss med synskador?

För oss med synskador kan det vara mycket viktigt med olika hjälpmedel - men hur fungerar Syncentralerna?

Hjälpmedel

Att som ny synskadad få hjälpmedel så att man kan klara sig själv på egen hand utan att behöva be om hjälp med det mesta verkar nästan helt omöjligt. Så upplever jag det själv i alla fall.

När jag i juni månad började se så dåligt att jag inte längre kunde läsa en dagstidning, och trots att jag hade remiss till syncentralen så skulle jag få vänta till augusti månad innan jag ens skulle få en vitkäpp och läsapparat, så att jag själv kunde klara av vissa promenader och läsa utan hjälp.

Efter mycket övertalning lyckades jag dock få dessa hjälpmedel så i dagsläget klara jag mig själv på ett för mig acceptabelt sätt.

Likadant är det när man skall få färdtjänstintyg från ögonläkaren. Långa väntetider helt i onödan som gör att man tidvis mår mycket dåligt.

Att vara utan både hjälpmedel och färdtjänst när man som mest behöver det känns mycket frustrerande för det är ju så att när man är nysynskadad så behöver man som mest hjälp och stöd samtidigt som det är då man får det minst. Detta borde gå att ändra på - men hur gör man det på ett lätt och enkelt sätt?

Sven.A

Av: Eric

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Eric'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Eric', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-10-21
Annons:
Jenna-Gun
10/26/07, 2:09 AM
#1

Om man jobbar då får man oftast hjälpmedel ganska omgående. Men är man som jag sjukpensionär så får man knappt någon hjälp alls

Jenna

[SvenA]
10/26/07, 9:36 AM
#2

Jag upplever samma sak som dig ,Jag fick tigga till mig de hjälpmedel jag behöver för att fungera trots läkarintyg.Jag anser att det måste bli en klar förbättring av detta

Upp till toppen
Annons: