Tillgänglighet

Privatiseringar skapar otillgänglighet

2011-02-01 13:52 #0 av: [SvenA]

Att sälja ut samhällsegendom i form av hemtjänst-skolor apotek- sjukvårdsinrättningar. Gör samhället ännu mera otillgängligt för många funktionshindrade.

Se på alla dessa friskolor där funktionshindrade barn inte är välkommna trots att dessa drivs med skattemedel. Vi kan även ta alla dom nya apoteken som många av dom är otillgängliga för funktionshindrade. Apoteken saknar fungerande kösystem för synskadade och andra funktionshindrade med olika läshandikapp eller orienteringssvårigheter. Det är även svårt att ta sig fram med rullstol eller andra gånghjälpmedel det är lika illa på många av dom nya vårdcentralerna.

Så att allt skulle bli mycket bättre med privata allternativ stämmer inte alls. Det har snarare blivit tvärtom för många funktionshindrade personer.

För det är som så att alla dom privata som bedriver samhällsfunktioner med skattemedel inte vill bekosta tillgängligheten för då måste dom ta av sina vinster till detta och det är inget som dom gärna gör.

Jag har inget emot privata intressen men även dom måste se till att deras verksamheter fungera för funktionshindrade för jag anser att: Om de ska bekostas av våra gemensamma skattemedel så ska även deras verksamheter vara fullt tillgängliga för alla och inte bara vissa utvalda personer.

 

 

Anmäl
2011-02-06 11:18 #1 av: [SvenA]

Finns det inga som helst nackdelar med privatiseringar som du ser på det hela ?

Anmäl
2011-02-06 20:00 #2 av: [Beavis]

Jag tycker att ni ska ut i dessa apotek mfl och köra på och riva ner hyllor så att de inser hur jävla fel de har inrett sina butiker och tvingas mblera om till slut.

Återkom flera gånger i veckan och ta en sväng. Är de någorlunda serviceinriktade kommer de att ändra så gott det går.

 

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.