Tillgänglighet

Nytt år ned otillgänlighet

2010-12-18 13:45 #0 av: [SvenA]

Om 12 dagar har vi ett fullt delaktigt samhälle för rörelsehindrade och orienteringshandikappade personer...

Vi har lagar som säger att samhället ska vara anpassat för personer med rörelsehinder och orienteringshinder. ändå så bygger man in en massa fysiska hinder som hindrar oss från att kunna vara fullt delaktiga i samhället .

I år 2010 så skulle samtliga ställen dit allmänheten äger tilltäde vara tillgängliga för personer med rörelse och orinteringshinder. Men fortfarande med bara 12 dagar kvar så är det mesta fortfarande otillgängligt för dessa grupper av människor.

Så låt oss nu samtliga se till att arbeta för ett tillgängligt samhälle för ALLA. Det kan vi göra genom att :

  • - Skriva insändare och påtala dom bristerna som verkligen finns för att vi ska kunna vara full delaktiga i samhället
  • - Vara med på den stora manifestationen i marschen för ett tillgängligt samhälle den 4 juni runt om i landet.
  • - Finns det ingen inplanerad marsch där du bor så försök att ordna en den 4 juni så att det verkligen blir en ritig mannifestation i hela landet samma dag. Du kan läsa om den stora marschen här
  • - Det är viktigt att vi alla hjälps åt under det nya året så att vi verkligen får vår rätt till hela samhället, och inte bara ett fåtal utvalda delar som andra tycker att vi ska ha.

 

 

Anmäl
2010-12-26 06:20 #1 av: Leffe

Ja tror inte det blir ett dugg bättre under 2011

Anmäl
2010-12-26 10:14 #2 av: [SvenA]

Tyvärr lär det nod inte bli någon förbättring för folk har ingen förståelse för dom förbättringar som behövs i samhället när det gäller tillgängligheten

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.