Tillgänglighet

Gnäliga är vi det?

2010-11-20 14:07 #0 av: [SvenA]

Vi som driver handikappolitiska frågor betraktas som gnälliga. Fast är vi gnälliga egentligen?

När vi för fram hur det faktiskt ser ut i samhället för oss med större funktionshinder, såsom rullstolsburna och grava synskador så tycker väldigt många att vi bara ställer en massa onödiga krav på samhället. man tycker att Vi ska vara nöjda och vara tacksamma för den hjälp som vi faktiskt får.

Men vad de inte tänker på, Är att vi faktiskt har det väldigt mycket sämre i samhället än vad den övriga befolkningen har. Det vi är betydligt mera isolerade än den övriga befolkningen på grund av att vi blir sittande i våra bostäder på grund av att samhället inte tar hänsyn till att vi finns. Genom att än i dag bygga in en massa fysiska hinder som hindrar att vi kan ta oss fram självständigt.

Vi är också dom som blir sist på listan när det gäller att kunna få ett riktigt lönearbete. På grund av en massa fördomar om att vi inte kan arbeta som andra. Vi både kan och vill arbeta precis som alla andra. Bara man anpassar våra arbetsplatser efter våra behov.

Faktum är att vi ligger ljusår från den så kallade friska befolkningens möjligheter att kunna få vara fullt delaktiga i samhället på samtliga plan.

Och man kan fundera över varför det behövs en särskild FN konvention för oss med funktionshinder? För om vi får tillgång till samhället i den omfattning som den så kallade friska befolkningen har, så skulle vi kunna vara fullt delaktiga i samhället utifrån våra egna förutsättningar.

Men så länge vi från samhällets sida bara blir betraktade som enbart en tärande del av befolkningen så kommer vi vara tvungna att behöva slåss för våra mänskliga rättigheter. Och fortsättningsvis så kommer vi även betraktas som en gnällig del som man helst inte vill ha med att göra.

Det vore mera humant och samhällsekonomiskt lönsamt att se till att samhället verkligen blir fullt tillgängligt på alla områden det gynnar inte bara oss med funktionshinder det gynnar hela befolkningen.

Om ni inte vill höra vårt så kallade gnäll så kan ni omedelbart börja hjälpa oss att se till att vi får ett samhälle för alla. Där även vi med funktionshinder kan vara fullt delaktiga på alla sätt

Om vi alla hjälps åt så kommer det inte att behöva ta så lång tid att få det perfekta samhället för oss alla.

 

Anmäl
2010-11-20 15:50 #1 av: [Beavis]

Den rådande samhällstrenden är ju att de som arbetar "hårdast" och tjänar mest pengar, skall ha de största förmånerna och mest att säga till om.

Vi som är en cancersvulst på samhällskroppen skall helst inte synas eller märkas. Våra kostnader skall begränsas till ett minimum.

Det blir en krock mellan ideologier dels mellan dig som säger "anpassa all så vi kan delta i samhället och få en inkomst", det kostar pengar kortsiktigt.

och de som säger "stäng in och göm dra ner på alla bidrag och låt deras familjer ttå för bördan". Som sparar pengar kortsiktigt tror jag? eller så vill de bra slippa se oss?

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.