Allmänt/Övrigt

Kraftiga nedskärningar av sociala tryggheten fara

2010-10-31 12:05 #0 av: [SvenA]

Dom kraftiga nedskärningarna är ett hot mot demokratin.

 

Att kraftigt försämra den sociala tryggheten skapar en grogrund för missnöjesyttringar som kan vara till stor skada för demokratin på lite längre sikt.

När man som nu har kraftigt försämrat den sociala tryggheten, så har man samtidigt förklarat att man vill ha ettt samhälle med stora klassklyftor där stora grupper ska stå utanför den sociala gemenskapen. Detta är en mycket farlig väg att gå, För det skapar stora motsättningar i samhället och det kommer att skapa våldsamheter i form av mera brottslighet i olika former.

Vi kommer att få ett samhälle där folket i dom högre samhällsklasserna kommer att förskansa sig bakom höga murar och stängsel med vakter som stoppar andra från att komma in i deras så kallade fina värd. Att

Är det verkligen ett sådant samhälle som vi vill ha eller vill vi ha ett samhälle där alla kan känna sig trygga och veta att man kan få hjälp från den gemensammma välfärden? Som omfattar samtliga medborgare när man blir sjuk. Och till och med kanske får ett funktionshinder, som gör att man blir tvungen att få hjälp av en annan människa för att kunna få leva ett värdigt liv.

Fast vi kanske ska bygga upp institutioner där vi låser in alla som har ett funktionshinder av något slag. Och där vi även låser in alla som blir sjuka så slipper den så kallade fina världen se dessa personer.

Vill vi verkligen ha ett samhälle där vi som råkar bli sjuka eller råkar födas med ett funktionshinder ska vara tvungna att gå ut på gatorna och stå med mössan i hand och tigga oss till smulorna från den så kallade finare befolkningen?.

Är det inte dags att vi verkligen på allvar tar oss en funderare på om det verkligen är viktigare med sänkta skatter. istället för ett samhälle där vi verkligen månar om varandras välmående? För faktum är faktiskt att vi inte kan ta med oss våra rikedommar in i döden...

 

 

Anmäl
2010-11-03 13:00 #1 av: [Beavis]

Saken är väll den och som många resonerar, att sänkta skatter gerdem bättre levnadsstandard nu och inte senare efter sdöden då vi i alla fall inte vet vad som händer?

Skatter är bra till mycket men man måste nog skärpa till byråkratin och se till att pengarna används på rätt sätt till rätt ändamål. Då kanske man även skull kunna sänka skatterna?

Skattehöjningar får inte i sig bli ett självändamål som skylls på sociala skyddsnätet.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2010-11-03 15:58 #2 av: [SvenA]

Det är bara det att man kan inte både sänka skatterna och ändå bibehålla en bra social och sjukvårdspolitik som vi alla gemensamt har nytta av

Att höja skatterna för mycket är inte heller bra men man kan inte både ha kakan och ändå äta upp den för det är det som är felet med dagens politik man både vill ha en fungerande omsorg men man vill inte vara med och betala för den

Anmäl
2010-11-03 22:16 #3 av: [Beavis]

Sänkta skatter kan ju fungera som ett inciament för ökat företagande och fler i arbete vilket ger ökade skatteintäkter som då med nuvarande regims ideologiska tangegång kompenserar och kanske tom överträffar det inkomstfall som uppstår pga skattesänkningarna.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.