Allmänt/Övrigt

Handikapprörelsen den tysta rörelsen

2010-08-21 13:43 #0 av: [SvenA]

Handikapprörelsens måtto verkar vara att man ska arbeta i det fördålda och inte synas eller höras ute i samhället .

Handikapprörelsen borde vara den verklit radikala rörelsen som står på barikaderna och tar upp stridem gentemot myndigheternas alla kraftiga medskärningar som drabbar deras medlemmar extra hårt eftersom det påverkar medlemmarnas hela sociala liv .

Det är över 300 personer somhar blivit av med sina personliga assistenter och hur många andra medlemmar som inte får den hjälp och stöd som dom behöver få för att kunna leva ett värdigt liv vet man inte men det är minst det dubbla skulle jag tro och ändå hör man inget från handikapprörelsens sida.

Man ser inte handikapprörelsen vara ute och demonstrera för sina medlemmars rättigheter och verkligen stå upp för att alla dessa nedskärningarna inte ska genomföras.

Det som är viktigt för handikapprörelsen är att alla redan existerande medlemmarna har det verkligt mysigt och rtrevligt över en kopp kaffe och slipper bekymra sig över vad som händer deras medmäniskor någon mera klubb för imbördes beundran än handikapprörelsen är svår att finna.

Handikapprörelsen måste förämdras snabbt omman ska kunna överleva som den organisation som ska företräda dom funktionshindrade i samhället .

Man måste slutta upp med att sitta i knätpå våra myndigheter och makthavare om man ska kunna vara trovärdiga sim verkliga uppgift nämligen att se till sina medlemmars bästa och inte till vad som är politiskt rätt för stunden .

Handikapprörelsen ska vara den organisation som myndigheterna darrar inför när dom tar ett beslut som innebär försämrimgar för dom funktionshindrade och inget annat för då har vi missat målet med handikapprörelsens mål nämligen ETT SAMHÄLLE FÖR ALLA även för fuktionshindrade.

Anmäl
2010-08-22 21:10 #1 av: [SvenA]

Det verkar som att jag har helt rätt när jag påstår att rörelsen arbetar i det tysta

Anmäl
2010-08-23 22:08 #2 av: [Beavis]

sant, det har du nog tyvärr

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2010-08-24 09:55 #3 av: [SvenA]

Tyvärr så får det stor betydelse för den enskilde människan både att dom inte får reda på att den finns och samtidigt för det förämdringsarbetet som krävs för att vi ska få ett samhälle för alla

Anmäl
2010-08-24 14:19 #4 av: [Beavis]

Jag är tyvärr själv inte medlem i någon handikapprörelse så jagkan kanske interiktigt uttala mig om deras aktiviteter och engagemang i samhällsdebatten eller i någon form av proteströrelse. Men av vad jag kan se utifrån så är det ju inte mycket aktivitet och vi saknar ju helt en reaktionär proteströrelse. Ibland ser man ju  någon liten manifestation vid ett övergångställer eler en trappa typ. Men ar finns dessa individer melllan aktionerna? Om någon av dessa lässer här så vore det intressant om de kunde informera lite eller länka till eventuell hemsida. Vore ballt omc det fanns typ Skröppel.nu eller något annat fanns.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2010-08-24 14:57 #5 av: [SvenA]

Jag har varit medlenn men jag har lämnat rörelsen då jag inte får något gehör för att driva samhället framåt för våra grupper

Jag har däremot fått kommentarer att är det bara lite bra så ska man inte framföra kritik så attt det verkligen fungerar fullt ut i samhället för oss

Med ett sådant resonemang kommer vi aldrig att få ett samhälle där vi funktionshindrade kan vara fullt delaktiga i samhället

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.