Bemötande

Tystnaden

2010-08-10 14:57 #0 av: [SvenA]

Den stora tystnaden råder. Varför?

 

Varför är det så tyst i samhällsdebatten omkring hur vi som är helt beroende av en annan människa för att våra liv ska fungera i vardagslivet? .

Från både massmedia och politiker hålll samt den breda allmänheten är det helt tyst i denna så viktiga fråga. Varför är det så ?

Vi alla kan bli drabbade av ett funktionshinder som gör oss helt beronde av en annan människas olika nycker och högst personliga tyckande, över hur vi ska leva våra liv. Det tar bara en sekund att hamna i denna situation .

Är det därför det är så tyst omkring hur vi har det i vardagen ?

Är man rädd för att själv hamna i denna sits och därför inte vill tala om hur det verkligen fungerar för oss som är helt hänvvisade till ett liv där vi är helt beroende av vad andra tycker att vi ska göra eller inte göra?

Vi är helt enkelt tvungna att rätta oss efter vad andra tycker att vi behöver för typ av praktisk hjälp. Och när vi ska få denna hjälp, Samt i vilken omfattning denna hjälp ska ges till oss.

  • Vi har inte rätt att själva få gå till matvaruafären och inhandla vår egen mat. Det ska andra personer bestämma om vi har detta behov.
  • Vi har inte rätt att lämna våra bostäder hur ofta vi själva vill det ska andra bestämma över .
  • Vi har inte rätt att resa hur ofta vi själva vill och inte heller vart vi vill det bestämmer andra åt oss .
  • Vi har inte rätt att själva bestämma om vi vill gå på olika aktiviteter det bestämmer andra åt oss .

Vi måste uppge Vilka föreningar vi är med i för myndigheterna trots att vi har föreningsfrihet och att det är ett brott mot sveriges grundlag att efterforska detta .

  • Vi får inte bestämma om hur ofta vi vill gå på restaurang .
  • Vi får inte själva bestämma över hur ofta vi vill träffa våra vänner .
  • Vi får i princip inte göra något som helst utan att först ha ansökt om tillstånd av myndigheterna, Ooch fått saken grundligt utredd av de som bestämmer över våra liv.

Ska det verkligen behöva vara så i ett land som påstår att alla mäniskor har samma värde. Och allas lika rätt samt påstår sig värna om mänskliga rättigheter? .

Svaret måste bli ett kraftigt Nej! vi som är helt i händerna på myndigheterna för att vi ska kunna existera. Måste få rätten till ett värdigt liv som det anstår en stat som påstår att alla har lika värde och samma rätt.

 

 

Anmäl
2010-08-10 15:13 #1 av: [SvenA]

Det blir all kallare samhällsklimat för de personer som är beroende av andra mäniskor för att få sin vardag att fungera på ett värdigt sätt

Anmäl
2010-08-10 22:39 #2 av: [Beavis]

Vi har ett viktigt val i höst. Alla detta berör brukare som anhöriga borde gå ut på gatorna samt torgen och ställa frågor/blockera valtalarna på deras väljarmöten och propagandamöten, Det är nu vi har chansen att påverka, ut på drottninggatan plattan och förortstorgen, kräv besked och rättning av dessa personer, eller varför inte få dem att bekänna färg i deras bruna värderingar.

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2010-08-10 23:22 #3 av: [SvenA]

Om vi bara kunde få ut hur det verkligen ser ut i samhället med den personliga omsorgen vi behöver på grund av våra funktionshinder skulle mycket vara vunnet

Men alla bara blundar för verklighets kranka blekhet och knyter näven i byxfickan i ställe för att skrika högt

Anmäl
2010-08-11 00:10 #4 av: [Beavis]

Det är svenskens största problem, vi är så tuktade och indoktrinerade att inte opponera oss mot överheten att det inte är klokt. För att inte tala om Jantelagen som gäller om man skulle säga något... Du ska inte tro att du är så speciell, och varför ska du få ledsagning när vi andra inte får det?

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2010-08-11 10:21 #5 av: [SvenA]

Tyvärr är det nog så

Vad folk inte tänker på är att vi som är beroende av andra för vår föflyttning aldrig kan vara spontana för vi måste varje år planera vår liv och hur mycket vi vill komma ut årsvis i förväg för detta omprövas 1 gång om året och tycker handläggaren att vi har tagit i förmycket så får vi avslag och måste gå till domstol för att den vägen försöka få den hjälpen som vi anser oss behöva och då tar det ytterliggare tid innan vi vet om vi får den tid som vi anser oss vara i behov av

Har vi då otur att den första instansen ger oss rätt så överklagar kommunens handläggare med automatik till högre instans och så tar det ytterliggare lång tid innan vi vet hur många timmar vi får lämna våra bostäder

Jag tror inte att det är några andra i samhället som behöver ha det så här och vill att det ska gälla även dem om dom skulle få ett funktionshinder själva

För om dom skulle hamna i denna situation så skulledom skrika högt och säga det här hade jag ingen aning om

Anmäl
2010-08-19 19:00 #6 av: [SvenA]

Gå in på

http://www.second-opinion.se/so/view/1411

hjälp till att rösta fram denna sak ordentligt så att det blir ett bättre samhälle

Anmäl
2010-08-19 22:50 #7 av: [Beavis]

Röstat o klartSkrattande

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl
2010-08-19 23:13 #8 av: [SvenA]

Man kan rösta flera gånger oom man vill att den ska hamna högt

Anmäl
2010-08-19 23:23 #9 av: [Beavis]

jag försökte men andra gången hittade jag inte röstningsknappen?

_______________________________

Medhjälpare på: rörelsehinder.ifokus.se , hemsidor.ifokus.se

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.