Bemötande

Vad värderar vi i livet?

2009-06-19 10:25 #0 av: [SvenA]

Vad vi värderar i livet är väldigt olika för oss alla

Vi måste ... inte alls! I alla fall inte på långa vägar allt vi lägger på oss. Vem är det som ger oss alla måsten, om inte vi själva. Ingen har snart tid med något längre. Att umgås med våra nära och kära, till exempel. Att ringa någon utan egentlig anledning, bara bry oss om varandra, utan tanke på att tjäna något på det själv. Vem har bestämt att vi ska bli så här kyliga mot varandra, att vi ofta väljer bort det enkla mötet med våra medmänniskor? Jag vill påminna oss alla om att, är det någonting i tillvaron som är jämlikt så är det ”tiden” vi förfogar över. ALLA har vi tjugofyra timmar att fylla ut våra dygn med. Det finns INGET undantag, fast man ibland kan tro det. Vad är det då som blir fel? Att ingen har tid längre. Visst finns det några måsten, men det allra mesta är fråga om prioriteringar. Vad sätter vi främst? En hög lön kanske? så vi kan glänsa lite i fina villor och nya bilar. Bräcka av grannen. Om så är fallet, måste vi ju förmodligen jobba övertid om det går, eller knäcka lite extra vid sidan av för att det ska gå ihop. Och sjukskriva sig när man mår dåligt är inte att tänka på ens. Nä, det har man inte råd med. Man får faktiskt lov att bita ihop och vara stark och frisk. Vem bestämmer var man ska bo, hur dyr villa man ska köpa och vilken årsmodell på bilen man ska ha? Och vem avgör hur vi ska möblera våra hem, vart vi köper våra möbler, på avbetalning eller kontant o s v? Hur många kreditkort har vi i plånboken? och hur många smålån betalar vi av på varje månad? Det är ju VI............ VI... själva. Det är ju faktiskt VI, du och jag som avgör. Inte om vi ska bo, om vi ska leva, utan HUR. Och vad får det kosta mig? När vi köpte villan, bilen eller båten, räknade vi då med att båda skulle tjäna maxximalt, två fulla löner, för alltid? Att aldrig sjukdom eller arbetslöshet skulle kunna inträffa i vår familj? Planerade vi inte längre än så? Så korkade vi människor kan vara ibland. Ser inte längre än näsan räcker. Är det värt att slita ut sig själv totalt och kanske förlora mycket av de egentliga värdena i livet, genom att drunkna i den materiella välfärden? Välja bort det underbara och mest spännande som finns, att vårda om varandra och njuta av alla nya spännande möten med andra människor. Jag behöver i alla fall bli mer rädd om mig själv och mycket mer värdesätta det goda i livet. Kanske framför allt, värdesätta glädjen att varje morgon få uppleva ännu en dag.

Denna text är skriven av

Asfaltsblomma

Tack för att jag får använda den

Anmäl
2009-06-19 11:23 #1 av: [SvenA]

Är det inte så att vi lite till mans prioriterar prylar före mäniskorna i vår närhet

Och det är ju så att vi inte kan ta med oss våra prylar i graven när vi dör

Så vi kanske ska lära oss att ta hand om varandra lite mer i stället för att skaffa en massa dyra prylat

För det är ju så att samhällsutvecklingen går mer åt att vi ska sköta oss själva och inte tänka på våra medmäniskor och hur de

Vill vi verkligen ha ett sådant samhälle där vi inte bryr oss om hur andra mår och har det bra

Anmäl
2009-06-30 15:38 #2 av: Leffe

Jag kan försöka svara på vad jag värderar i livet.
Jag värderar att själv få bestämma så mycket som möjligt själv typ tiden och min takt. Jag värderar mina anhöriga och mina djur högst därefter mina vänner. Jag värderar högt att jag mår så pass bra och fått vara frisk så länge. Ja listan kan bli hur lång som helst egentligen. Man värderar väl allt som man tycker om och som man tycker är bra.

Anmäl
2009-06-30 16:40 #3 av: EvaG

Det jag värderar mest i livet är att ha någon att tycka om och att någon tycker om mej för den jag är.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2009-06-30 16:44 #4 av: Leffe

#3 Det ligger mycket i det

Anmäl
2009-07-02 02:27 #5 av: EvaG

För mej btyder det jättemycket.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.