Annons:
Etikettbemötande
Läst 5909 ggr
[SvenA]
8/22/08, 7:40 AM

Vita Käppen

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Synen är bara en del av dig: Våga Visa att du är synskadad

Om synen sviker så kan man förlora fotfästet . Helheten sommäniska kan upphöra under en tid.Men det innebär inte att man mist den här känslan för alltid.Du har nämligen rätt att vara annorlundamen ändåhel och lyckligmäniskamed alla de problemoch glädjeämnen som livet ger. Trotsatt du ser dåligt Dessa ord kommer från Krister Inde som själv är synskadad.

Frågan man ställer sig är varför syns vi synskadade så dåligt i samhället. Är det så att vi skäms för att vi är synskadade och därför undviker att visa att vi är synskadade genom att inte annända det hjälpmedel som visar att vi är synskadade nämligen den VITA KÄPPEN. För att vi skall få större förstålse för vad det innebär att vara synskadad är det mycket viktigt att vi visar för andra att vi finns. Så du som är synskadad och har kontakt med syncentralen se till att du får en vit käpp och bär den med dig med stolthet och visa för omgivningen att du är syskdad. För även om du ser dåligt och inte alltid ser vilka du möter så är du som synskadad ändå lika mycket värd som de som inte har synproblem.

Annons:
[SvenA]
8/22/08, 7:43 AM
#1

Efter att ha träffat en del synskadade som inte använder käppen har jag förståt att de tycker att de blir mer blinda om de annvänder käppen

Jag kan förstå deras tanke men det handlar nog mer om att de inte har acepterar sitt synhandikapp föe det tar ju olika lång tid för oss alla att aceptera att vi har fått ett funktionshinder

Det viktiga med den vita käppen är att man får en helt annan aceptans från omgivningen att man kanske beter sig konstigt och springer på och knuffar olika saker och personer

Så för din egen skull se till att annvända den VITA KÄPPEN så ska du få se att fler acepterar att du inte ser så bra

Bli en stolt käppbärare

Lycka till med din käpp

[SvenA]
8/27/08, 7:28 AM
#2

När man är ute och går på stam så får man respet för att man ser dåligt om man har den vita käppen folk flyttar på sig så man slipper spriga på dem

Så var inte rädda för att gå ut på stan se bara till att ni kar vitkäppen med er

Tatsja
9/6/08, 10:27 AM
#3

Tyvärr finns det en del som inte respekterar den vita käppen. Så jag kan förstå om en del inte vill använda den. Men största delen av befolkningen ger mer hänsyn om de ser en vit käpp. Så min uppfattning är att vita käppen markerar att här kommer en som inte ser dig. Ta hänsyn till att jag inte ser dig. Tycker det är synd att vissa inte kan visa hänsyn.

Kramiz Tatsja

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

[SvenA]
9/6/08, 11:57 AM
#4

Jag håller med dig men det är 99 procent som tar hänsyn enlig vad jag upplevt och resten har nog egna problem

werner
9/20/08, 8:14 AM
#5

Jag har faktiskt aldrig i mitt liv som seende sätt en synskadad med käpp inte bli respekterad, tvärtom oftast mer respekterad så folk hoppar ur vägen för att inte ställa till problem för den käpp bärande.

Bleenda
9/21/08, 10:51 PM
#6

Jag måste fråga en sak. På jobbet firade dom "vita käppens dag". Jag jobbar på en skola med synskadade barn.

Men ingen annanstans såg man att det firades. Är det något som firas över hela landet? Bryr sej inte media om att uppmärksamma denna dag, eller är det ingen som vet att den existerar?

Annons:
[SvenA]
9/22/08, 7:30 AM
#7

Vita Käppens dag

Den15 oktober är den vita käppens dag, en dag som uppmärksammans över hela världen. Syftet är att fokusera på synskadades situation i trafikmiljön.

Läs mer på

http://www.srfriks.org/Agera-med-SRF/Kampanjer/Vita-Kappens-dag/

[SvenA]
9/24/08, 4:27 PM
#8

Test av olika kortkommandon för talsyntes

[SvenA]
9/24/08, 4:33 PM
#9

testa

Tatsja
9/26/08, 10:15 AM
#10

Hade en gång en arbetskamrat som var synskadad. Han vägrade käpp. Ville inte visa att han var synskadad. Då sa man ju blind och han hade ytterst lite ledsyn. Jag är inte blind, fick vi höra. Men oavsett vad man säger, så är det sant. Han var och är blind/synskadad. Hans fru fick komma varje dag och följa honom hem. Så det finns människor som inte vill se att de har ett funktionsfel.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

[SvenA]
9/26/08, 1:39 PM
#11

Tyvärr är det så men jag anser att det är viktigt för självkänslan att annvända den vita käppen för det talar om för omgivningen att man inte sers¨bra och därför kanske beter sig konstigt i andras ögon som ser bra

Tatsja
9/26/08, 2:48 PM
#12

#11 Omgivningen tar nog mer hänsyn till den vita käppen. Märker det i vår affär här. Vit käpp, då tar vi ut svängarna och låter den personen komma fram och gärna hjälper till. Rollator, nä gör själv och sen ställa oss ivägen.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

[SvenA]
9/26/08, 4:28 PM
#13

Det kan stämma bra jag vet när jag satt i rullstol under 5 år hur det var

Annons:
Tatsja
9/27/08, 1:27 PM
#14

#13 Jag satt i två år och då har du samma erfarenhet som mig kanske. Att omgivningen tror det är fel på huvudet och pratar med den som är med iställer för en själv.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

[SvenA]
9/27/08, 1:32 PM
#15

Precis

Tatsja
9/28/08, 2:11 PM
#16

Som handikappad vill man försöka göra saker själv och om det inte fungerar, be om hjälp. Men om någon håller upp dörren för mig, så blir jag glad och tackar. Tyvärr har jag mött många som rider på sitt handikapp. Elaka och griniga. De måste vara väldigt ensamma.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Upp till toppen
Annons: