Presentera dig

Presentation

2007-11-12 14:17 #0 av: [SvenA]

Presentera dig för övriga medlemmarna på forumet.

Flera tycker att vi ska presentera oss för varandra gör det under denna rubrik

Av: Eric

Datum för publicering

  • 2007-11-12
Anmäl
2007-11-12 14:36 #1 av: KamillaB

Hej!
Ja, jag heter Kamilla, jag är 19 år och bor i Timrå/Sundsvall.
För närvarande är jag arbetssökande, men funderar på att börja studera igen.
Jag har inga synskador själv, men min morfar och min morbror har. Jag tycker att det är intressant att läsa på Erics sajt, det är bra att lära sig så mycket som möjligt om synskador och andra handikapp så att man får en större inblick i hur det är, då kan man lättare hjälpa personer i sin omgivning som har dessa problem och man kanske inte blir lika rädd om man själv får synskador om man är påläst.

Anmäl
2007-11-12 14:57 #2 av: IdaS-A

Hej! Jag heter Ida och är 20 år. Bor i Falköping, västergötland. Är utbildad undersköterska/mental skötare och jobbar just nu lite sporadiskt som vikarie på ett äldreboende.

 Är "hemmahörande" på shetlandsponny ifokus. Då jag själv föder upp shetlandsponnyer.

Tycker att denna sajten är intressant trots att jag ingen synskada själv har. Men man kan kanske få lite mer insikt om hur synsvaga har det i sin vardag. Kanske få lite tips om hur man själv kan hjälpa och bemöta en person med begränsad syn.

Anmäl
2007-11-12 15:18 #3 av: [SvenA]

Jag är Sajtvärden jag är själv gravt synskadad sedan i maj i år och saknade ett forum som detta det var därför jag startade det.  Jag har alltid varit intresserad av "Handikappfrågorna" och min största käpphäst är tillgänglighetn för dessa grupper i samhället. Har arbetat som ombudsman inom handikapprörelsen på 1980 talet då jag på grund av en ryggskada satt i rullstol under 5 år.Har varit en inbiten släktforskare men på grund av synskadan kan jag inte längre hålla på med detta så nu blir det mera tid över för frågor som berörde funktionshindrade.

Anmäl
2007-11-12 21:34 #4 av: siddelina

Jag heter Mia och bor i Småland. Jag är 35 år och har glasögon, är mycket närsynt + att jag sedan ett år tillbaka har grön starr på vänster öga. Jag pluggar på högskolan i Borås sedan augusti, innan dess har jag jobbat som undersköterska i 13 år.

 

Anmäl
2007-11-15 14:46 #5 av: Jenna-Gun

Hej

Jag heter Jenna_Gun är

född med grå starr.

Är i dag 59 år.

En kattgalen tant.

Vid 46 år fick jag näthinnelosning på mitt bästa öga. 2005 på det andra.

Men klarar att vara vid datorn utan andra hjälpmedel än skärmförstoraren som finns med i Windows XP.

Jag och min man bor långt ute på landet (Bispgården) i ett 120 kvm stort hus. Har fött tre barn varav två i livet. Har ett barnbarn som jag träffar alltför sällan. Mina två barn bor med sambos i Östersund.

Vi har tagit hand om hemlösa,dumoade (8) katter varav 6 finns i huset nu och två i katthimlen.

Jenna

 

Anmäl
2007-11-16 02:03 #6 av: Hawknestgrove

Jag heter Gunilla och bor i Näsinge, som ligger nordost om Strömstad, nära norska gränsen. Bor mitt i skogen är inte synskadad, men är ändå intresserad av att förstå mera, därför så ploppade jag in här. Mitt stora engagemang är förstås katter, precis som Jenna, vi är båda medarbetare på Hittekatter. HAr själv tre huskatter, som är mina barn. Är för övrigt lyckligt barnfri, har sambo sedan 20 år tillbaka, road av fiske och jakt och är även väldigt intresserad av skogen. Som udda egenskap kan nämnas, att jag gillar att vara i skogen och avverka, jag kan hantera en motorsåg. Är 56 år, snart 57(suck) JAg är även medarbetar på Svensk Natur och på Djurtransport. LAst:Fokusberoende......

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2007-11-16 10:59 #7 av: Jordemor

Hej! Jag heter Åse och bor i Strömsund, Jämtland. Jag är 49 år och synskadad sedan några år tillbaka, har en opticus atrofi(synnervsförtvining) Jag jobbar som keramiker och håller således till mycket på keramiken i fokus.Jag är utbildad barnmorska och sjuksköterska också då förståss. Just nu jobbar jag två dagar i veckan också med att göra hälsoundersökningar vid två småskolor här i kommunen. Mitt störtsa intresse förutom keramiken är att sjunga och då framför alt gospel.

 

Anmäl
2007-11-17 19:35 #8 av: SusanneStromstedt

Hej ! Jag heter Susanne och är 43 år . Jag har grå starr på ena ögat och har blivit spådd grön starr på andra ögat inom några år.Jag bor i Bullaren,några få mil ifrån # 6 här ovanför.Vi har ganska liknande intressen hon och jag,men jag kan inte använda motorsåg.Har aldrig försökt.Däremot kan jag använda bössa för jag tog jägarexamen i våras.Fiska aborre är en rolig sysselsättning på sommaren . Jag har 2 hundar ( schäfer och karelsk björnhund ) 4 st katter , en minigris och en chinchilla.Det var två chinchillor från början , men den ena blev sjuk och dog .

Jag har sambo och mitt 15-åriga flickebarn bor hemma ännu.jag har en dotter till,som är snart 25 år.Hon bor i Göteborg med sambo och ett barn.Det är även ett barn till på väg.

Har jag missat något?Bara att fråga!/Susanne

Jag är medarbetare på  Skrivlust.Ifokus 

Anmäl
2007-11-19 03:16 #9 av: vanessa

Hejsan. Som Gunilla och Jenna är jag förutom Ifokusberoende även kattberoende. Arbetar volontärt på katthem, men lägger en massa av min tid på djurskyddsarbete. För jag vill att de ska ha så bra liv som det går.

Susanne, du har en annan likhet med Gunilla. Hon är jägare också om jag minns rätt.

Jag har lite synskada, då jag har MS som sätter sig på mina synnerver. Men jag ser ändå ganska okej. Fast det blir sämre för varje skov tyvärr.

Tycker att din sida är väldigt bra, och behövande Eric. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-11-19 10:23 #10 av: SusanneStromstedt

Ja,denna sida behövs!

Anmäl
2007-11-21 17:28 #11 av: Leffe

Jag heter Leif och är 59 år. Hade näthinneavlossning vid 15 års ålder på höger öga efter att ha spelat bandy eller hockey (kommer inte ihåg vilket, fick hjärnskakning när huvudet slog i isen). Blev opererad två gånger. Andra gången blev väl lyckad, men jag har bara ledsyn på det ögat. Pricken eller vad det heter har blev tydligen ärrig.

Jag är mycket på iFokus, sajtvärd på Cornish Rex, medarbetare på Siames och Rullstolsliv. Kattfantast, är ordförande i Föreningen Storstockholmskatten - en kattklubb i Stockholm.

För övrigt gillar jag hockey, favoritlag Timrå IK (jag kommer från Sundsvall). Arbetar som färdtjänstbussförare, men just nu sjukskriven och väntar på en höftledsoperation

Anmäl
2007-11-23 19:49 #12 av: Jenna-Gun

Eric gillar du katter.

Det var visst en hel del kattfantaster här
Jenna

Anmäl
2007-12-06 13:43 #13 av: [SvenA]

puttar upp

Anmäl
2007-12-10 01:00 #14 av: emiya

Jag heter Evamariya och är 57 år, sambo med en långtradarchaffis och tre katter. Har reumatiskt och en hörselnedsättning, Meniéres sjukdom. Har problem med synen efter struma. Ser inte mycket i mörker, får ta mig fram med morrhåren! :)

Mina intressen är många, mina katter, gillar historia, att läsa, lösa korsord och att gå stavgång. Är sjukpensionär, men har fullt upp ändå. Håller ett par språkcirklar, är aktiv inom handikapprörelsen och arbetar mycket för tillgänglighet. Sitter i styrelsen både i Reumatikerförening, HSO (Handikappföreningarnas Samarbetsorgan) och HRF (Hörselskadades förening), samt i kommunala handikapprådet. 

Anmäl
2007-12-21 21:35 #15 av: zettan

Hejsan

Jag heter Sandra och bor i Borås. Ja är snart 25 och föddes med grå starr, Ja opererades i Stockholm 84 och fick ganska snart efterstarr och opererades igen. 
  Ja har nedsatt syn och kan idag jobba halvtid på lager. Övrig tid ligger på min fritidssysslesättning hästarna. Ja föder upp shetlandsponnyer och är aktiv på shetlandsponnyifokus.
  Ja får inte ta körkort och det är ngt som grämer mig väldigt mkt. Ja har haft fler återfall av efterstarr och andra grumlingar i linsen och gjort en del laseroperationer efter de. Behöver idag förstoringshjälpmedel så i arbete som i min vardag. Ja kan inte sitta allt för långa stunder vid datorn utan blir lätt trött och får huvudvärk. Men mitt motto är alltid att "Man ska inte klaga, De finns sånna som har det mkt värre" Min förebild är en äldre man i min familjs vänskapskrets som är blind och halvt döv. Han är en person som ja ser upp till och är faccinerad av att han orkar leva utan att klaga.

Anmäl
2008-01-16 09:27 #16 av: storAnnette

Jag heter Annette och är 52 år.Jag är inte synskadad men intresserad av ett samhälle för alla utan diskriminering och med tillgänglighet.

Att jag ens kom att tänka på att det inte redan är så (man tror så mycket innan man sett hur det är) beror på att en dotter (näst yngst) fick epilepsi,senare diagnoserna utvecklingsstörning och autism.Epilepsin är svårbehandlad så vi lever med anfallen,tar en dag i sänder.

Annars har jag 5 barn,3 är vuxna och 2 bor kvar hemma.De som bor hemma är flickor på 14 och 16 (imorgon).Jag har ett barnbarn också en liten tös på 4 år.

Mina intressen är främst att läsa,sedan är det inredning och färg och form i allmänhet,hittekatter och mycket annat.Ja,fiske med men har ingen fiskekompis numer så det är ett vilande intresse liksom måleri.Fortsätter kanske den dagen jag bor utan barn igen.

Anmäl
2008-02-21 17:53 #17 av: incan

Hej allihop!

Jag heter Incan, bor i Alby, är 55 år! Även jag som fler andra här älskar katter och jag är volontär på Sthlms katthem där jag har tre missar ifrån.

Har en undrbar son på snart 32 år o en helt underbar svärdotter, tyvärr bor dom i Skara, så vi träffas inte så ofta som man skulle vilja. Väntar fortfarande på barnbarn och hoppas att det inte dröjer alltför länge Glad.

Är själv inte synskadad även om jag numer bär glasögon (på ålderns höst). Däremot är jag uppvuxen med helt blinda föräldrar, har en synskadad svåger och systerson.

Mina intressen är som sagt katter....katter....och katter Skrattande. Ja, jag älskar också att läsa och förr i tiden var virkning och broderi stora intressen. Tyvärr har min högerarm brakat ihop så nu blir det varken det ena eller andra, till min stora sorg. Älskar också att baka och laga mat.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.