Tillgänglighet

Köpcentrum och färdtjänstbuss del 1

2007-11-23 19:05 #0 av: Leffe

Hur är det med av- och påstigningsplatser för färdtjänstbussar vid olika köpcentrum utmed och omkring E4 i Stockholmsområdet. Kommer här att redovisa en del av dem.

 

 

 

 

 

 

 Vi startar på Eurostop i Arlandastad. Perfekt för av- och påstigning precis utanför entren. Ypperligt!

Vi drar oss vidare mot stan och kommer till Märsta centrum. Det går att stå där, men inte mycket mer.

Färden går till Upplands-Väsby. På ena sidan finns inte en enda plats. På andra sidan centrum finns några lastzoner. Där går det bra att stanna om det inte står lastbilar där.

Vi hittar till Breddens köpcentrum. Inga platser för färdtjänstbussar, men gott om platser för privatbilar. Dåligt!

Nästa anhalt Coop m.fl i Rotebro. Inga platser där heller, men vid ena sidan av entren är det bilfritt där kan bussen stå, men sedan måste man backa förbi där folk kommer ut och in från entren. Inte bra.

Därefter kommer vi till Stinsens centrum. Där finns två platser utanför entren endast för färdtjänstbussar. Tack för det.

Sollentuna centrum har inga platser för färdtjänstbussarna. Där bygger man just nu om, men det fanns inga platser innan heller.

Så tar vi en liten avstickare till Kista centrum. Där finns en liten av- och påstigningszon, men där står alltid taxibilar och privatbilar. Så vi dubbelparkerar och ingen kommer fram eller också kör vi upp på gångbanan där folk springer genom entren till bussar och t-bana. Ganska otäckt.

Nu kommer Solna centrum. Dåligt. Där står vi i vändzonen framför taxibilarna. På andra sidan, uppe på p-däcket finns en liten lastzon, men den är oftast fylld av lastbilar. Även taxi har problem här. Det har t.o.m. hänt att en taxiförare fick p-böter när han hämtade sin färdtjänstkund. Han stod på själva vägdelen och såg hur hans kund, en gammal dam med kassar, hade problem att gå. Det fanns några lediga handikappsplatser framför henne. Föraren kör och ställer sig på en sådan och öppnar dörren. Då kom parkeringsvakten och sa att där fick han inte stå. Föraren sa att han bara skulle hjälpa den gamla damen och hennes bagage till taxin. Men se det gick inte. Föraren struntade i det. Hämtade kunden och åkte. P-boten kom tydligen per post till taxiåkeriet. Det blev storm i lokaltidningen och till slut revs p-boten.

Hallonbergets centrum i Sundbyberg. Inga platser, men man kan tränga in sig precis innan busshållplatserna.

Ja det var de flesta köpcentrum utmed E4 norr om Stockholm. Och frågan man måste  ställa sig vill köpcentrumen inte ha rullstlsbundna kunder. De flesta centrumen var ganska dåliga för färdtjänstbussar.

Färden kommer att gå vidare i kommande artiklar.

Av: LeffeD

Datum för publicering

  • 2007-11-23
Anmäl
2007-11-23 22:18 #1 av: [SvenA]

Bra information

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.