Hjälpmedel

Hjälpmedel för synskadade

2007-11-11 13:39 #0 av: [SvenA]

Har fått en förfrån om olika hjälpmedel för synskadade.

Jag har fått en förfrågan om olika hjälpmedel för synskadade. Så ni som har hjälpmel kan väl skriva och berätta hur dessa används och vilka som finns

Det vore bra för personer som besöker sajten och inte vet vilka hjälpmedel som finns eller hur man får dessa.

En fundering frågeställaren vill ha svar på gäller ledarhund hur får man en sådan och vad kostar det och hurfungerar det med en ledarhund rent praktiskt. Så du som har ledarhund kan väl skriva om det.

Förfrågan kommer från en person utan synskador.

Hoppas att alla som har hjälpmedel ställer upp och beskriver vad det är och hur det fungerar.

SvenA

Av: Eric

Datum för publicering

  • 2007-11-11
Anmäl
2007-11-11 13:57 #1 av: [SvenA]

Jag själv har Vitkäppen som jag anväder när jag är utanför min bostad och för mig fungerar den som ett orienteringshjälpmedel och som mina ögon i och med att jag inte ser ner än ungeför 15 cm och följaktligen inte ser gångbanan eller vägen där jag går Den käpp jag har är en så kallad Teknikkäpp som jag har i backen för att känna vad som kommer framför mig och även för att veta var på gångbanan jag befinner mig om det är mitt på eller efter ena kantem. Jag följer alltid kantstenar och asfaltskanter för att veta var jag är och om jag behöver svänga.

Jag har till min dator ett förstorings program som gör att jag kan läsa på datorn om jag har näsan nästan in på skärmen och jag använder ett vanligt tangetbord för att skriva det är lika dant där jag måste ha näsan nästan på tangetbordet för att se bokstäverna.

Har även en Magnelink som är en förstoringsapparat där jag lägger ett det papper jag vil läsa under en kamera och sedan förstoras texten upp mycket stort så jag kan läsa det som finn på pappret.

Anmäl
2007-11-11 17:05 #2 av: IdaS-A

#1 Jätteintressant läsning!

Anmäl
2007-11-14 21:06 #3 av: MonicaLagerquist

Min senaste mojäng på hjälpmedelsfronten är en ny dosa till Internetbanken Så nu kan jag använda Internetbanken igen.

Nu väntar jag bara på att få komma till Syncentralen och få hjälp med förstoringsprogram till datorn.Min syn försämrades drastiskt efter den senaste infektionen i horn och regnbågshinnan.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.