Allmänt/Övrigt

En underbar men känslig tid

2011-03-19 12:49 #0 av: Leffe

Nu är våren här med allt vad det innebär. Sol, värme, snö, kyla, regn smat slask. Djur-, fågel- och blomlivet lever upp.

Lyssna på vattendropparna som kommer från taket och träffar balkongräcket en av de fina soldagarna. Fågelkvitter. När man står ute och ser den smältande snön rinna ner i gatubrunnarna så kommer jag att tänka på när man en gång i tiden var ung och lekte med vattnet som rann nedanför trottoarkanten i strida forsar mot gatubrunnen. Tänkte på hur man byggde dammar för att stoppa vattenflödet. En liten flytande såsom en pappersbit eller en liten gren las i dammen. Så öppnande man dammen och följde den flytande saken ända till brunnen.

Sedan kom stenkulorna fram och vi började spela kula. Klädesplaggen blev tunnare. Det är en del av det underbara med våren.

Mer underbart med våren är att mer barmark kommer fram. Snart är snön på marken ett minne blott. Det blir lättare och lättare att ta sig fram med käppar, kryckor, rullatorer och rullstolar.

Det känsliga med våren är att naturen har en tid när den är väldigt sårbar med alla ungar som föräldrarna tar hand om och försvarar. Vi människor minskar på klädesplaggen som sagts tidigare, vilket leder till förkylningar med mera.

Våren är tyvärr också en väldigt känslig tid för människor som inte mår så bra. Våren verkar vara den värsta årstiden för dessa människor. Våren är en tid när det mesta blomstrar och allt blir ljusare och lättsammare, men tyvärr kan inte alla se det på grund av att de inte mår bra.

Fotot som föreställer en fågel kommer från Fotoakuten.se

Anmäl
2011-03-19 13:30 #1 av: [SvenA]

Visst är det underbart med att våren är på väg och naturen vaknar upp i all sin prakt
En stor fördel är att man äntligen kan hänga undan sina vinterkläder och att det blir lättare för dom som annvänder teknikkäpp för att orientera sig fram för nu kan man vara säker på vart man går på ett helt annat sätt
Men jag som numera måste ha rullstol för min förflyttning slipper tänka på detta då jag alltid måste ha en annan person med mig som är seeende

Anmäl
2011-04-09 06:45 #2 av: wieslaw

det är också med naturens uppovaknande so våra kännslor också börjar komma till liv igen på gott och ont för många. man ställer sig frågan. var går gränssen om det nu finns en sådan mellan glädje och lycka. en del säger att lyckan finns bara på bio tv eller i böcker. vi som någån gång blivit vidrörd av denna fantastiska företellse vet och minns specielt nu snart när kylan släpper sitt grepp. under ljuma varma vår och sommarkvällar. ljud från glada människor når dina öron. genom den öppna balkonbdörren nåss du av dofften från grill. det är nu alla tankar kommer. varför sitter inte jag med henne eller honom och dricker ett glas vin. pratar eller lyssnar till tysstnaden. vad är lycka vad är glädje. ett stort äpple uppvärmt av solen som dofftar som äpplen ska det är både lycka gllädje. upptäckten av att det fortfarande finns stora bullar att köpa. ett vänligt ord tankar från en vän som ligger i din inkorg. det är lycka och glädje. finns tyvär inte alltid där. för välldigt många av oss är allt det här långt bortta. kan man inte bli lycklig och glad själv kanske kan man ge någån annan den lycka och glädje vi alla behöver. vår och sommar är nog den underbaraste tiden som finns men sammtidigt är den tyvär jobbig för många. skulle vi kunna göra det lite lät tare för varandra.

Anmäl
2011-04-09 11:40 #3 av: Leffe

#2 Mycket fint skrivet

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.