Bemötande

Barnvagnsmaffian

2011-04-27 00:35 #0 av: Leffe

Jag har döpt denna artikel till "Barnvagnsmaffian" men den skulle lika gärna heta "Kriget mot barnvagnarna".

Amerikansk stridsvagn

Nu är snön borta och äntligen får jag känna friheten och slippa vara beroende av andra. Nu kan jag ta min elrullstol och sticka ut på stadens gångbanor. Allt är perfekt för en solig härlig dag om det inte vore för barnvagnsmaffian som tycks äga gångbanan. De tar upp hela gångbanans bredd genom att barnvagnarnas dras bredvid varandra. Det är tydligen enda sättet att berätta om dagens skvaller eller vad som nu diskuteras. Barnvagnsdragarna är så inne i diskuterandet att de inte ser att jag kommer emot dem i min elrullstol eller så vill de inte se mig.

Skulle det vara en så bred gångbana att jag skulle ha en möjlighet att komma förbi så glöm det för då dyker genast en tredje barnvagn upp och dras bredvid de andra två. Jag lärde mig att inte åka åt sidan utan stanna och sitta med armarna i kors. Då är de tvungna att sakta maka sig åt sidan medan de svär och muttrar över mitt sätt att vara i vägen för dem.

Tydligen ska jag med elrullstolen ut med ena sidans hjul ut i gatan för att jag ska tippa. Då är jag ur vägen. Vid övergångsställena fär den större delen av markeringen på ena sidan av signalstolpen. På den andra finns en dryg halvmeters bredd att använda och där finns en nedfasning. Passar precis för elrullstolen. Perfekt med andra ord. Ja om det inte var för barnvagnsmaffian vill säga. Inte nog med att de äger gångbanans hela bredd. De äger också denna lilla halvmetersbiten av övergångsstället. Tänk helt plötsligt går de inte i bredd utan direkt efter varandra som en konvoj. Äntligen är de förbi och jag kan ge mig över gatan. Icke då för nu är det rött och bilarna kör. Innan det blivit grönt har nästa konvoj av barnvagnar redan startat överfarten  vilket innebär att jag står där jag står.

Tänker  att när jag var frisk och drog en barnvagn var det den enklaste sak i världen att komma över en trottoarkant. Elrullstolen klarar en kant på sex centimeters höjd. Alltså borde barnvagnsmaffian kunna ta trottoarkanten när de ser en elrullstol, men de är självklart så inne i sitt pratadande att de inte tänker på eller inte ser den som sitter i rullstolen.

Efter en dag i "frihet" och "oberoende" kommer jag hem och söker på internet om nedfasade trottoarkanter och kan läsa: Nedfasade kanter är till för att underlätta för synskade och rörelsehindrade att komma över stadens gator. Där ser man

Nu är kriget mot barnvagnar i full gång!

 

Anmäl
2011-04-27 09:35 #1 av: [SvenA]

Detta är ett stort gissel jag har fått flera käppar påkörda av dessa barnvagnsmarodörer som inte visar någon som helst hänsyn där dom drar fram i bredd och vägra att flytta på sig när dom får möten med andra

Anmäl
2011-04-27 10:59 #2 av: Leffe

Jag var med och slog påskpublikrekord för Skansen

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.