Allmänt/Övrigt

Äntligen körkort!

2012-10-02 19:15 #0 av: DesK

Efter många år med syn- och hörselproblem lyckades jag ta körkort. Jag miste hörseln helt på ena örat i tioårsåldern och förlorade då även balanssinnet. Så jag har lärt mig att gå två gånger i livet. Med synen fick jag problem när jag väntade barn. De sa att jag skulle bli blind, men jag ser än. Att ta körkort har därför varit en stor utmaning för mig. Jag har ingen riktningshörsel samt saknar stereoseende. Här är mina första intryck av att köra bil på egen hand.

Den första längre turen utan sambon tog vi till Delsbo, dottern, som tog körkort samtidigt som jag, körde dit och jag hem. Vi hade en mycket trevlig stund tillsammans med Rita-S och Rita bjöd på god mat Glad
Någon vecka senare var det dags för en Stockholmstur på egen tass för min del. GladSambon menade att det var bäst att jag tog Volvon (se artikelbild) Jag körde hemifrån via Hedemora, Sala, Enköping där jag stannade för en kopp kaffe. Samtidigt som jag klev ur bilen så klev en man ur sin bil bredvid mig och han sa:
Hej! Åh himmel vad jag har varit rädd när jag körde bakom dig! Jag såg dig ju inte! Trodde bilen var herrelös! Jag svarade: Hej, ja men det var /är den ju också som du ser! (Jag är ganska liten till växten och har kort rygg, så jag syntes tydligen inte över nackstödet) Min resa fortsatte via diverse vägarbeten och här var GPS:en inte till någon hjälp, men jag kan läsa skyltarna. GPS:en sa nästan konsekvent “sväng höger” när det bara gick att svänga vänster eller köra rakt fram och vise versa. Tur att jag hittar någorlunda I vår kära huvudstad!
Bilen ställde jag hos kompisen som jag bodde hos och därefter tog jag mig fram med allmänna färdmedel. Första dagen hämtade LeffeD mig och tillsammans åkte vi ut till SvenA, käkade en mycket god pizza på pizzeria och blev bjudna på kaffe och trevlig samvaro hemma hos Sven. (Det var SvenA som startade flera av de olika funktionshindersajterna här inom iFokus) Jag åkte med hem till Leffe och fick träffa hans fina katter, måste säga att jag blir alltmer sugen på en Skogkatt!. Dagen därpå började med frukost I bilen, eftersom jag hade glömt mobilladdaren hemma och bara kunde ladda min tomma mobil I bilen. Skäms Leffe och jag träffades hemma hos Medde och vi hade några mycket trevliga timmar tillsammans.

En av Meddes vovvar
Medde visade sina och dotterns husdjur och Meddes katt satt mest I mitt knä medan vi fikade. Det var så roligt att få träffa Medde och hennes dotter ansikte mot ansikte. Glad
Till sist bjöd Leffe på skjuts hem till min kompis. Tredje dagen vände jag nosen hemåt, men denna gång valde jag att köra via Gävle och Valbo köpcentrum hem till Falun. På parkeringen i Valbo stannade en dam I min ålder bredvid mig I en gammal Renault Clio och när vi fick ögonkontakt frågade damen:
Är det inte jobbigt att köra runt I en sån där stor bil, när man är så liten som du och jag? Jag svarade: Tja, I vilken bil skulle du helst vilja sitta om du blir påkörd?! Damen frågade då: Är det inte tungt, bökigt och svårt med placering med en sån bil? Jag svarade: Nja fickparkering är rätt trixigt ibland, men placering under körning är inte så knepigt för bilen tar upp nästan hela körfältet.
Efter utförda inköp körde jag vidare hemåt, väl hemma bjöds jag på en god middag bestående av kycklingwok med risnudlar och sallad.
Mitt intryck av denna första resa på egen tass till storstaden är att folk är hjälpsamma och gärna släpper in någon I sitt körfält när man har hamnat fel och visar det tydligt.
Till sist en bild på LeffeD på Adelsö förra sommaren. Tack till Medde som lånat ut bilderna på den fina Cocker Spanieln och LeffeD!

1 Bra inlägg | Hantera | Kommentera

Désirée

Anmäl
2012-10-02 20:13 #1 av: Rita-S

Roligt att du vågade dig ut på vägarna så du kunde hälsa på mig, det uppskattades! :D

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2012-10-02 21:47 #2 av: [sakring]

Roligt att höra Desk. Att du vågar köra i Stockholm. Jag har försvisso gjort det en gång i tiden men det var några år sedan vill jag lova så jag skulle nog inte våga göra det idag trots att jag haft körkort i 36 år.

Jag har precis var handledare åt en god vän som tagit körkort 36 år gammal. Hon är så nöjd så efter att ha fått körkortet och jag har lärt mig en hel del som jag inte hade en aaaaaning omSkrattande

Anmäl
2012-10-05 20:26 #3 av: medde

Vilken trevlig artikel. Den var verkligen kul att få ta del,,

Tack ska jag också säga Desk för vi fick äran att träffa dig under ditt Sthlm besök,, Hoppas det händer snart igen

Mvh

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2012-10-06 13:00 #4 av: Leffe

Det var kul att träffas

Anmäl
2012-10-07 21:58 #5 av: Maria

Jag förstår att ni har haft kul. Är riktigt avisGlad

/Maria

 

Anmäl
2012-10-07 23:47 #6 av: Anterrabae

Vilken mysig artikel!

Tack för att du delar med dig, jag är också lite avis.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-10-10 20:36 #7 av: jonte1

Jaha, -jag trodde att det var för äldsta dottern att vara 18 år och - Drömma med nytaget körkort och bilar.

DesK har inhandlat en Volkswagen Golf, både kompressor och turbo på. Stora lättmetallfälgar och däck som endast såg ut som ett par lager eltejpSkrattande.

Värre än så, -på hemlighuset lusläser hon tydligen div kataloger(mina) ifrån exempelvis Biltema, mekonomen et cetera. Sent i livet ska syndaren vakna Tungan ute.

Nej har döttrana sagt till rosa rattmuff mm..

 

Bifogar en bild på åkdonet.

Anmäl
2012-10-10 21:15 #8 av: Rita-S

men vad är fel med rosa rattmuff?? Tungan ute

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2012-10-11 07:29 #9 av: Farwuq

Jag har inte ögon att se rattmuffen, finns den verkligen på bilden?

Obestämd

 

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi & Psykologi iFokus.
Medarb. Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2012-10-11 07:30 #10 av: Emo

#8 Färgen! Till en röd bil blir det snyggare med en blå (gärna turkos) rattmuff. Glad Även en del andra färger kan vara snygga, men inte rosa till rött.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2012-10-11 08:55 #11 av: DesK

Draken jag fick ju inte köpa en rosa rattmuff, så det finns ingen rattmuff i bilen än Flört

Désirée

Anmäl
2012-10-11 09:23 #12 av: Farwuq

Köp en drakgrön.

Tungan uteFlört

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi & Psykologi iFokus.
Medarb. Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2012-10-11 09:53 #13 av: Emo

#12 Bra förslag. SkrattandeOskyldig

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2012-10-11 12:23 #14 av: Anterrabae

Jag tycker att en rosa rattmuff visst skulle passa! Men samtidigt är jag övertygad om att en svart skulle göra sig bättre Glad Fin bil!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-10-11 12:56 #15 av: Emo

#14 Svar värdigt en diplomat. FlörtGlad

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.