Övrigt

EU ratificerar FN-konventionen om rättigheter för

2011-01-12 16:01 #0 av: [SvenA]

Efter en formell ratificering blir Europeiska unionen nu för första gången part i en konvention om mänskliga rättigheter

– FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Syftet med konventionen är att människor med funktionsnedsättning ska kunna utöva sina rättigheter på samma villkor som alla andra.

Det är den första övergripande konventionen på de mänskliga rättigheternas område som ratificeras av EU som helhet. Dessutom har den undertecknats av alla 27 medlemsstater och ratificerats av 16 av dessa (se bilagan).

EU ansluter sig till konventionen som 97:e part i ordningen. Konventionen innehåller miniminormer om skydd och garantier för en lång rad civila, politiska, sociala och ekonomiska rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Anslutningen är en logisk följd av EU:s mer övergripande åtagande att till 2020 skapa ett Europa utan inre gränser för de uppskattningsvis 80 miljoner människor i EU som lider av någon form av funktionsnedsättning, i enlighet med Europeiska kommissionens handikappstrategi (IP/10/1505).

Läs hela artikeln här

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/11/4&format=HTML&aged=0&language=SW&guiLanguage=en

 

 

Anmäl
2011-01-14 11:21 #1 av: [SvenA]

Trot detta så anser upplands-bro kommmun att detta inte gäller i upplands-bro vilket visar på hur dom ser på oss med synskador

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.