Arbete

Arbete åt alla bara en dröm

2010-09-26 15:12 #0 av: [SvenA]

Att alla människor skulle få ett lönearbete bara dom ville ta det. Är inget annat en stor bluff som aldrig kommer att gå iuppfyllese. För det kommer aldrig att finnas så många arbeten så att det räcker åt alla människor. Det handlar mera om ideologiska skäl att säga att alla ska arbeta och att dom arbetslösa är slöa och inte vill arbeta.

Dom allra flesta människor vill faktiskt ha ett lönearbete att gå till, som den stora majoriteten har och inte bara för att få en inkomst att leva av. Det handlar även om att få en social tillhörighet, Och det handlar även om att bli sedda som fullvärdiga medborgare i samhället. För i dag ser man ner på den som inte lyckas att få ett arbete, den personen är något suspekt i mångas ögon och har inte samma människovärde enligt många. Det är hemskt vilken syn man har numera på dom arbetslösa.

Det är ännu svårare för personer med funktionshinder att få ett arbete, för har man ett funktionshinder så står man allra längst ner på listan över dom som kan få ett arbete. Så denna grupp kommer alltid att ha det mycket svårt att komma in på arbetsmarknaden, och detta mest på grund av en massa konstiga fördomar mot funktionshindrade.

Det finns också en massa arbeten som skulle behöva göras, men som man av ideologiska skäl inte vill att dom ska finnas. Så politikerna har även varit med om att skapa arbetslöshet av stora mått.

Om man tittar på den slutna sjukvården så har man där tagit bort i stort sett en hel yrkesgrupp. Och detta är Sjukvårdsbiträden som verkligen gjorde en stor insats i omvårdnaden av patienten. Deras uppgifter ska i dag genomföras av Undersköterskor eller Sjuksköterskor som numera får gå på knäna av för mycket arbete. Dom får göra ett arbete som dom egentligen är överkvalificerade för. Och det får patienterna lida för genom att personalen inte har tid att hjälpa till med rent praktiska saker.

Man har lagt ut all städning på entreprenad vilket i sig själv inte är fel, men det har fått den följden att man mycket kraftigt har dragit ner på antalet personer som ska städa samma mängd av utrymme, på mycket kortare tid. Och detta har fått katastrofala följder med allt mera smutsiga sjukhus och mycket mera smittspridning. Så här skulle det behövas mera personal för att verkligen se till att det blir ordentligt städat, så att man minskar ner smittspridningen. Och jag tror att det vore bättre om man hade egen personal som utför städningen som känner mera ansvar och verkligen vet hur viktigt det är med ordentlig städning på ett sjukhus. Det får aldrig vara vinstintresset som får styra denna viktiga bit av sjukvården.

Sedan har vi den kraftiga nedskärningen av personliga assistenter som är billigare för samhället. Där väljer man i stället en dyrare lösning för samhället, genom att kommunerna ska ha det ekonomiska ansvaret för dpi har om första 20 timmarna. Och inom den kommunala omsorgen drar man hela tiden ner på personalen som numera ska göra allt mer på all kortare tid. Så även här finns det massor av arbetstillfällen som skulle minska ner arbetslösheten om man bara ville från politiskt håll.

Även inom skolan saknas det väldigt mycket personal för att kunna bedriva en god skola, där alla elever får det stöd och hjälp som dom har rätt till.

Tittar vi på hur det ser ut i den yttre miljön i våra samhällen så ser den ofta för bedrövlig ut även här finns det massor av arbeten som skulle behöva göras

Så man skulle verkligen kunna skapa en massa arbetstillfällen om man bara vill från politiskt håll. Men man har i stället valt att blunda för dom stora behoven som verkligen finns. Och i stället inför man en massa skatteavdrag som minskar ner dom inkomsterna som behövs för att vi ska få ett mänskligare samhälle. och man låter en massa onödig byråkrati växa fram i stället för att satsa dessa pengar där dom verkligen gör nytta för den enskilde.

Och samtliga politiker oavsett partifärg har varit med och skapat detta samhälle vi har där det är viktigare med det egna jaget än solidariteten mella landets samtliga invånare. Vi måste få ett slut på detta och verkligen se till att samtliga medborgare får leva ett värdigt liv utifrån sina egna förutsättningar.

 

Anmäl
2010-09-30 22:23 #1 av: [SvenA]

Är det verkligen bara jag som inte tror på att vi alla kan få ett arbete

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.