Utanför ämnet

Många unga tvingas till giftemål

2010-09-25 03:37 #0 av: EvaG

70 000 unga i landet upplever att de inte kan välja fritt vem de vill gifta sig med. I många fall är det istället föräldrarna som bestämmer visar en undersökning.

- Fullkomligt oacceptabelt, säger Bittan Ekenrot, dokotorand i socionomi och sakkunnig på området. Självklart ska alla ungdomar i giftasvuxen ålder få lämplig partner utsedd åt sig av Socialtjänsten på bostadsorten.

Enligt svensk lag så får ingen person tvingas in i ett äktenskap av olegitimerade äktenskapsmäklare såsom föräldrar, arbetslösa fåraherdar eller betongarbetare.

- Det är verkligen inget som föräldrarna har med att göra, fortsätter Bittan Ekenrot. Rätt skött kan vi få alla överblivna äldre personer att föröka sig med yngre förmågor, samtidigt som vi av politiska skäl kan utöka antalet sam- och trekönade äktenskap. Hemtjänsten avlastas förstås också när de riktigt gamla har en yngre make/maka som kan vara behjälplig.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2010-09-25 12:40 #1 av: [SvenA]

Tvångsäktenskap ärlösningen på den allt mera neddragna sociala omsorgen och kommunernas inställning till att det är familjen som ska ställa upp 24 timmar för att ta hand om oss med stora hjälpbehov och det är väl lika bra att även införa månggifte så löser vi hela den sociala omsorgsbiten

Något mer vanssiningt än att någon annan ska få bestämma över vilken man vill gifta sig med finns väl inte det är ingen annan människa som kan bestäma det åt en för man gifter sig väl med varandra av kärlek till varandra och inget annat

All form av tvång mot en annan människa är av omdo och måste bekämpas med alla medel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.