Övrigt

Utbredd diskriminering inom EU

2009-11-18 16:44 #0 av: [SvenA]

Debattartikel idag uppmanar regeringen att gå till handling i samband med Equality Summit

"Det är dags att i praktiken förverkliga idén om allas lika rättigheter och möjligheter inom EU. Därför uppmanar vi Fredrik Reinfeldt att arbeta för att införa EU-direktivet om likabehandling av personer oavsett religion eller övertygelse, funktionsnedsättning, ålder eller sexuell läggning." Det skriver Marschen för tillgänglighets båda språkrör tillsammans med flera andra undertecknare i dagens nätupplaga av SvD Brännpunkt.

Debattartikeln publiceras med anledning av Equality Summit som hålls 16-17 november. Equality Summit är ett återkommande ”toppmöte om jämlikhet” med ministrar, ordföranden för nationella jämlikhetsorgan, ordföranden för icke-statliga organisationer på EU-nivå, arbetsmarknadens parter i EU och representanter från internationella organisationer. Syftet är att genom kunskaps- och erfarenhetsutbyte stärka och effektivisera arbetet mot alla former av diskriminering, samt främja lika rättigheter och möjligheter för alla inom EU.

Läs debattartikeln:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3803801.svd

Anmäl
2009-11-18 17:34 #1 av: DesK

Det är många vackra ord både bland beslutsfattarna i Sverige och i EU. Tyvärr verkar många av dessa beslutsfattare varken särskilt kunniga eller insatta i dessa diskrimineringsfrågor. Det går alltså bra att medverka till att ett beslut fattas, men sedan är det tydligen inte lika lätt att se till att beslutet ifråga efterlevs.
Här i Sverige har vi det nog ganska bra ändå, men mycket arbete kvarstår innan vi får den eftersträvade jämlikheten. Detta arbete måste vi alla hjälpas åt att genomföra!

Désirée

Anmäl
2009-11-18 17:46 #2 av: [SvenA]

Denna sajt är tänkt att vara ett steg på den vägen genom at vi alla hjälps åt och franför de brister och även de bra saker som ändå finns i samhället för våra grupper

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.