Övrigt

Sökes: Ögonspecialist!

2012-05-28 23:51 #0 av: RuiXue

En god vän till mig måste komma i kontakt med en mycket duktig ögonspecialist. Hon blir fruktansvärt illa behandlad utav sina nuvarande läkare och måste komma därifrån innan hon blir blind eller får en stroke!

Min vän har vaskulit, pars planit samt svullnad på gula fläcken. Finns stark misstanke om Bechterews syndrom och detta kan eventuellt ligga bakom ögonbesvären.

Någon som känner till en duktig ögonspecialist? Vart som helst i landet! Min vän och jag befinner oss i Västra Götaland men hon är villig att resa vart som helst bara hon får hjälp snabbt!

Jennie


Anmäl
2012-05-30 11:16 #1 av: DesK

Problemet är att man oftast behöver remiss från en allmännläkare för att komma till specialist. Undantaget är att söka en privatläkare. Det finns en mängd olika privatkliniker numera, så bäst är att söka efter sådana i det område man bor i.

Désirée

Anmäl
2012-05-30 22:45 #2 av: Anterrabae

Jag går på Mölndals sjukhus, på deras ögonmottaging. jag är mycket nöjd.

Kan din vän be om en remiss dit? Jag skulle gissa att det är teamet för inre ögonsjukdommar och retina allmänteamet som gäller. Där går jag, och de är väldigt duktiga och arbetar sins emellan tajt. Dessutom har de en ganska tajt relation till reumatologen på samma sjukhus. Med ögonspecialiserade reumtatologer.

Vart går din vän nu? Man kan få remiss via optiker också, om de skulle visa sig omöjliga på mottagningen där hon går. Man har alltid rätt till en så kallad andra åsikt.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-05-30 23:02 #3 av: RuiXue

#2 Min goda vän går just på Mölndal nu och det är där hon blir så fruktansvärt illa behandlad att hon bör anmäla hela högen! Skrikandes Hon måste bort från Mölndal innan hon blir blind eller får en stroke av blödningarna i ögonen!

Jennie


Anmäl
2012-05-30 23:27 #4 av: Anterrabae

Aj då, de är en av de största ögonmottagninar i sverige... Obestämd

Jag har vid ett tillfälle remitterats till Lund, de har också stor och erfaren ögonmottagning.

Annars är det Uppsala som gäller.. de har också gott rykte. Även om kirurgerna på Mölndal är strået vassare.

Uddevalla har ganska bra ögonläkare, men det är en rätt liten mottagning och har inte lika bra utrustning som mölndal..

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-05-31 09:31 #5 av: RuiXue

Min vän har pratat om Lund. Jag nämnde Uppsala till henne i och med att de har stort sjukhus så borde de ju ha bra ögonmottagning. Min vän åker vart som helst bara hon får hjälp! I Mölndal så blir hon bara nedtryckt och mår än sämre och inte får hon någon hjälp hellerSkrikandes

Jennie


Anmäl
2012-06-01 00:46 #6 av: Anterrabae

Örebro har visst en ögonmottagning också där de tar hand om inflammationsajukdommar. Har en vän som går där.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-06-18 00:07 #7 av: Ove-D

Eftersom hon nu går till Mölndal så gissar jag att hon bor i Göteborgsområdet... Det finns en ögonmottagning på Kungälvs sjukhus och på Frölunda Sjukhus...

Anmäl
2012-06-18 00:16 #8 av: Anterrabae

Kungälvs sjukhus har inte den kompetensen för inre ögonsjukdommar vad jag förstått. men kan alltid vara värt att pröva. Jag vet att andra läkare där, inom endokrin, resonerade som så att eftersom de inte var specialister så var de tvugna att lära sig och utvecklas när det kom patienter med problem de inte kunde. Kanske är de lika på ögon. Öppna för förslag.

Frölunda är precis som Mölndal en del av Sahlgrenska, och troligtvis inte ett bra val.. Samma journaler.

Men visst, kolla läget är alltid bra. Tack för förslagen Ove-D Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-07-28 15:53 #9 av: Maria

Lundby sjukhus lär ha en ögonmottagning. Fast nu är det kanske för sent för TS vän.

Trist att höra detta om Mölndal. Jag har bara hört gott om dem tidigare.

Jag har jobbat i samma byggnad ett par år fast en våning uppFlört

/Maria

 

Anmäl
2012-08-06 15:20 #10 av: Anterrabae

Jag håller med dig Maria, jag har bara haft goda erfarenheter av Ögonmottagningen på Mölndal. Men tyvärr finns väl rötägg lite överallt.

Jag kan bara jämföra med en reumatolog jag hade. han hade hur gott rykte som helst, men mot mig betedde han sig urilla. Så till den grad att jag fick vända mig till verksamhetschefen och be om hjälp med honom.

 

Personkemi gör mycket.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-09-01 22:19 #11 av: [randi]1

Jag kan starkt rekommendera dig Peter Linde i Munkedal. Min mor blev felbehandlad i många, många år, av ögonläkarna och öronläkarna på dåvarande Uddevalla sjukhus. men efter att kommit till honom, så gick det undan. Det visade sig att hon hade en tumör som växte från hörselnerven och utåt mot hjärnstammen. Hade hon inte kommit till honom och han upptäckt den, så hade hon inte funnits här hos mig. Han är både duktig och förtroendeingivande och lyssnar på patienten. Lycka till!!

 

medarbetare på lantdjur, omplacering, russkiy toy och vaktlar


Anmäl
2013-01-09 03:40 #12 av: RuiXue

Det senaste jag hörde var att en överläkare i Stockholm ska ta över vården av henne, men självklart sätter Mölndal käppar i hjulet och vägrar skriva remissen som krävs för överflyttning i och med att det är utanför regionenSkrikandes Eller rättare sagt, det är EN läkare i Mölndal som sätter käppar i hjulet!

Jennie


Anmäl
2013-08-15 20:59 #13 av: mogfarm

Hemskt att det ska vara så. Jag skrev mitt första inlägg i dag om en lite liknande sak jag var med om. Det handlade helt klart om personkemi i mitt fall, läkaren bara bestämde sig för att inte hjälpa mig utan konkreta skäl. Vilken maktlöshetskänsla man får. Jag hoppas verkligen att de kan frångå sina principer så din vän får hjälp.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.