Synskador

Varför ser jag suddigt?

2013-01-05 19:57 #0 av: Duvethon

Hej på er!

Jag visste inte riktigt vilket iFokus forum jag skulle vända mig till, så om detta är 'fel' forum får ni gärna hänvisa mig till rätt.

Jag har inga glasögon eller linser och har aldrig haft synproblem överhuvudtaget. Men nu till problemet...på den senaste tiden vid vissa tillfällen,  t.ex när jag sitter vid datorn, är trött eller kollar på en punkt så tappar jag 'koncentrationen'. Jag ser suddigt och det känns som om jag skelar. Någon som vet vad detta kan vara? Tappar fokuset och är lite smått obehagligt eftersom jag inte haft så innan.

Tack på förhand

//E

Anmäl
2013-01-09 09:07 #1 av: DesK

Svårt att gissa vad det kan vara. Det kan eventuellt vara trötthet, sover du ordentligt och tillräckligt mycket? Sen finns det flera olika former av synfel och ögonsjukdomar som kan ge liknande upplevelse av suddigt seende. Så du bör kontrollera synen, enklast är nog att du tar kontakt med din vårdcentral och ber om hjälp att kolla upp detta.

Jo detta är rätt forum för sådana här frågor Glad

Désirée

Anmäl
2013-01-12 17:58 #2 av: Maria

Terminalglasögon kanske  är något du behöver?

/Maria

 

Anmäl
2013-01-14 17:23 #3 av: Duvethon

Tack så mycket för svaren, ska kolla upp det. Kan ni också se synligt med vilja?

Anmäl
2013-01-14 17:26 #4 av: Maria

Jag är ju i den åldern då "armarna inte räcker till" och jag har hittills klarat mig med sådana glasögon man köper på apotek bl.a annat.

Vanlig åldersnedsättning med andra ord.

Jag kan inte se liten text klart med vilja.

/Maria

 

Anmäl
2013-01-15 13:16 #5 av: Anterrabae

När man anstränger ögonen så använder man musklerna i och runt ögongloben, när man blir trött i musklerna är det lätt att tappa skärpan. Det är samma princip fast åt andra hållet som gör att man med vilje kan göra synen suddig och oskarp.

Men är du orolig, TS, så be en optiker eller läkare kolla upp ögonen.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.