Synskador

Jo, synen kan visst förbättras

2014-12-31 15:54 #0 av: Farsonen

Jag hade svåra iriter i båda ögonen i väldigt många år, med elakt inflammerade regnbågshinnor, som en följd av reumatiska sjukdomen Bechterews.

Och, jag hade början till gula fläcken, skulle bli blind framöver sa ögonläkarna eftersom mina föräldrar blev det.  Är idag 73 +, så åldern då synen normalt försämras, har jag.

DÅ jag arbetade i Polen gav ögonläkarna mig ett nytt preparat där som är kraftigt antiinflammatoriskt och vidgar de trånga blodbanorna i ögongloben så att näring till ögats alla hinnor och synceller når fram igen.

Efter mer än 30 års problem har ju nu fortfarande 8 år senare inte haft ett enda återfall i detta och spåren av gula fläcken har försvunnit. Min optiker säger att man kan inte ha bättre syn än vad jag har, är medfödd lätt närsynt.

Denna produkten Klarin Perfekt som jag ätit dagligen sedan den kom ut på marknaden finns nu här i Sverige,. Googla på den det finns över 6000 träffar.

Här är bi-packsedel så ni kan läsa mera om det omfattande innehållet. Har godkänd hälsopåstående som bl.a. : antiinflammatoriskt - främjar cirkulationen i blodkärlen. GMP certifikat.

http://www.aktivsyn.se/bp_klarinperfekt.html

Anmäl
2014-12-31 16:01 #1 av: Shalin

Kan det hjälpa mot torra ögon? Jag tar ögondroppar, men trots att jag tar den bästa som är gel liknande, så svider ögonen ändå. Jag är bara 25 år, och har givetvis varit hos ögonläkare. Han sa att mitt problem är permanent, och att det mest drabbar äldre, men även yngre kan drabbas. Jag tycker det känns väldigt tråkigt, att inte kunna ha på mig linser längre. Avskyr glasögon, och detta svidande givetvis. Jag sitter även mycket vid datorn.

Anmäl
2015-01-01 15:30 #2 av: Anterrabae

TS: grattis och vad glad jag är att du blivit hjälpt! Tackar för informationen och ska kolla upp preparatet, då jag själv har svåra iriter med förstörda näthinnor och cystor i gula fläcken.

Tror sen att det är oerhört viktigt att komma ihåg att vi alla är unika, och att man därmed har helt olika förutsättningar och möjligheter att få önskade resultat.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2015-01-01 15:38 #3 av: mollyt

#1 Vad är det för ögondroppar du använder? Det finns ingen ögondroppe som är utsedd till "den bästa" då den sortens forskning inte finns - om din ögonläkare har rekommenderat en droppe till dig så handlar det om läkarens åsikt - det betyder inte att det finns något preparat som kan fungera bättre för dig. Har du fått veta om du har för lite tårar (för liten mängd) eller om det är dålig kvalité på den tårfilm du har? Det finns punctatapluggar som man kan sätta i tårkanalen för att hindra att tårarna rinner bort, har du fått ett sådant förslag presenterat för dig? Har de gjort en analys av din tårvätska? 

Det går ofta att ha linser även om man har torra ögon, men att man får ha stabila kontaktlinser (hårda linser) då de inte suger upp tårvätskan. Jag har själv väldigt torra ögon och använder bara hårda linser av just den anledningen.  Var bor du någonstans? Hälsningar från en specialutbildad optiker (som jobbar på sjukhus)

Anmäl
2015-01-01 21:25 #4 av: Shalin

Nja det är väl mest jag som tycker den är bäst menade jag hehe :) Av de jag testat alltså. Jag använder ögondroppar av märket blink intensive tears plus. Liquid gel är det. Jag har använt droppar tidigare som inte håller länge, men jag tycker inte dessa gör det heller. Känner fortfarande det där svidandet, efter bara en stund. Jag kan ju knappast gå och droppa vart femte minut ju :/ 

Nej, läkaren sa bara att jag alltid kommer ha det så här, och att jag får köpa droppar. Han gav mig även någon salva att ha på natten i början. Ingen analys eller sådant gjordes. Vet inte heller varför jag har det så här. Han sa bara att det mest är äldre som får det, men att även yngre kan drabbas.

Jag vill verkligen ha linser igen. Jag tycker stundvis att det känns oerhört jobbigt och tråkigt att ha glasögon. Var mycket bättre att ha linser tycker jag. 

Hur gör man med sådana där punctatapluggar? Ska läkare sätta in dom och så är dom där permanent?

Jag bor utanför Helsingborg, men går till det sjukhuset i Helsingborg, eftersom jag bara har en liten vårdcentral där jag bor.

Anmäl
2015-01-10 22:12 #5 av: mollyt

Det finns säkert en ögonmottagning där du bor #4? Du kan börja att gå till din optiker och be om en remiss för torra ögon om du inte testat det. Jag tror att de flesta ögonmottagningar sätter punctatapluggar, det är inget stort ingrepp men hjälper många! 

Ögondroppen du använder är enligt mig väldigt bra! Det har gjorts en stor studie (där jag varit med som försöksperson) och av alla droppar de testade då så var det bara Blink Intensive Tears PLUS och en annan droppe (endospipetter från TheraThers) som kunde visa någon förbättrande effekt på tårfilmen). 

Anmäl
2015-01-10 22:29 #6 av: Shalin

Dom är tyvärr inte så specialiserade här, där jag bor. Har en annan gång blivit skickad till sjukhuset i Helsingborg, då jag hade herpes nära ögonen, så dom var rädda det satt sig i själva ögonen också. Fick en tid samma dag, men det var ingen fara som tur var. 

Får man svårt att få ut sina tårar när man har sådana där pluggar? Jag tänker om man gråter och så, kommer det knappt ut något då tro? Inte för att jag brukar gråta men.

Okej men vad bra att jag hittat en bra produkt då :) Men som sagt tycker jag ändå inte det hjälper särskilt mycket :/ Jag såg någonstans någon dag att även preventivmedel kan påverka ens ögon, stämmer det? Jag tar nämligen p-spruta. Det tog ett bra tag innan den ville funka ordentligt. Det här med ögonen började dock innan sprutan ville funka ordentligt. 

Jag vet inte om det är värt att testa att strunta i sprutan som jag egentligen skulle tagit nu i december. Det var så mycket på gång så jag gick aldrig dit. Men jag får kanske be om en remiss från min optiker och fråga om linser samtidigt. Jag vill som sagt hemskt hemskt gärna ha linser igen. Men mest vill jag förstås slippa det här svidandet i ögonen.

Tack för att du hjälper mig :)

Anmäl
2015-01-10 23:48 #7 av: mollyt

#6 Ja herpes i ögonen är inte roligt, så skönt i alla fall att du slapp det! 

Det går att gråta precis som vanligt! Tårkörteln sitter liksom vid ovansidan om ögat och rinner ner genom den övre tårkanalen (övre ögonlocket) och man sätter pluggen i den nedre tårkanalen för att tårarna inte ska rinna ut där (den tårkanalen som sitter ihop med näsan). 

Hormoner påverkar absolut ögonen! Därför är det vanligare med torra ögon hos kvinnor, framförallt blir det ofta torrare med åldern också. 

Vad använder du för linser då, eller använde förut? Det finns olika material som kan kännas bättre/sämre. Annars finns det alltid hårda linser, stabila linser. De fungerar överlägset bäst när man har torra ögon, eftersom det är ett hårt material som inte suger upp någon tårvätska från ögat. Jag använder själv en slags hård lins eftersom jag också har väldigt torra ögon. Vad har du för synfel? 

Anmäl
2015-01-11 10:07 #8 av: Shalin

Jaha okej då förstår jag. 

Men vad bra att jag inte tog sprutan nu i December då. Jag ska absolut inte ta den mer, och se om mina slemhinnor blir som vanligt igen. Då kanske mina ögon blir normala igen? Jag kan iallafall hoppas på det. 

Jag ser dåligt på långt håll kan man väl säga. Jag skulle säga att jag har rätt dålig syn. Tog fram ett kort jag har från smarteyes där det står R sphere -1.50 L Sphere -2.00 men vet inte om det gäller för glasögon, eller linser, eller båda kanske. 

Jag har faktiskt ingen aning om vilka linser jag hade tidigare. Jag kommer inte ihåg. Tror jag slängde alla linser då läkaren sagt att jag aldrig kommer kunna ha linser igen :( Blev givetvis mycket ledsen över detta, och ingen lösning över huvud taget togs upp. Tycker det är mycket dåligt av dom. Jag satt där med tårar rinnandes, då han sa att det var permanent. Sen såg han oförstående ut, nästan så han undrade varför jag grät. 

Det är jobbigt med torra ögon. Särskilt just då, när mina ögon värkte som bara den. Han kollade ögonen en gång till, precis som om han kanske gjort en felbedömning. Men nej, fick sen samma svar, att det tyvärr är permanent. Just när man satt där kom man ju heller inte på att fråga någonting. Jag trodde bara jag skulle få några droppar som skulle hjälpa mig. Men nej, jag fick bara svaret att vissa får detta tidigt...

Jag ska allt ta och ringa min optiker och rådfråga med honom om hur jag bör göra :) Ska definitivt fråga efter hårda linser. Hur mycket kostar de? Har du dagslinser eller månadslinser? Jag vet iallafall att jag hade mjuka månadslinser innan.

Anmäl
2015-01-21 19:20 #9 av: mollyt

#8 Då är det nog -1.50 och -2.00 du har haft i dina glasögon (man brukar få sådana kort med glasögonstyrkan när man köper glasögon hos dem). Men eftersom du inte är så mycket närsynt så har du säkert haft samma i dina kontaktlinser. 

Usch ja, tyvärr så är det inte alltid ett bra bemötande man får. Men det är ju ingen garanti oavsett var man går tror jag. Ibland så klickar det och ibland inte. Men tråkigt att han bemötte dig sådär otrevligt! 

Prata med din optiker, det är inte alla som jobbar med hårda/stabila kontaktlinser. Om inte din vanliga optiker kan hjälpa dig så kanske han/hon kan berätta för dig vilket annan optiker i närheten som gör det.

Hårda linser är oftast årslinser, alltså att man kan använda dem ett helt år och ibland längre. De är därför ganska dyra! Jag tror att jag köpte mina för drygt fyra tusen kronor och jag har använt dem ungefär ett och ett halvt år nu. 

Jag håller tummarna att du får ordentlig hjälp så att du kan börja använda linser igen!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.