Synskador

Ögonmigrän

2019-02-17 13:33 #0 av: Wonnalesan

Jag har fått ögonmigrän oftare nu sista halvåret och sista anfallet varade över tre dagar med olika fenomen. Mest färger i starka färger, även en ljusring i ytterkanten. Värk i huvudet, bakhuvudet och nervbanor bla starka hugg över höger öga. Då jag har gula fläcken så blir man ännu mer hjälplös. Nu känner jag att det blir värre då starkt ljus träffar ögonen.

Jag har en tid till ögonkliniken 4de mars. Men undrar om det är någon som har erfarenhet av ögonmigrän? Vad gör ni då? anfallen blir allt längre nu....Mvh/WLBlomma

Anmäl
2019-02-17 13:45 #1 av: Magi-cat

Hej!

Jag skrev en tråd på Hjärnan om ögonmigrän. Och ja, jag har det också ibland. Det är ofarligt men jobbigt. Ofta kommer det i skov och sedan kan det vara besvärsfritt länge.

Det typiska är dock inte att man har värk i samband med flimret, men huvudvärk kan komma efteråt. (Det gör det inte för mig.)

Bra att du sökt för det, det kan ju även vara något annat, som migrän med aura. Att anfallet varar tre dagar är inte typiskt.

Tråden på Hjärnan, om det är ok att lägga in den:

https://hjarnan.ifokus.se/discussions/57fd4a4bce12c43891008fd6-ogonmigran?discussions-1

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-02-17 14:05 #2 av: Wonnalesan

Tack för info!

Jag uttryckte mig nog luddigt, huvudvärken kommer efteråt på mig också. Förr varade det ca 30 minuten, ibland en timme. Men denna gång startade det om i tre dygn ca. Förr hade jag det mest på ena ögat halva ögat . Nu var det över båda ögonen och hela synfälten på tredje dygnet, metalliskt i olika färger.

På ögon sade de att det kunde vara varse om stroke och sade att jag skulle åka till akuten. Vilket vi gjorde men gav upp efter 3 timmar då jag inte stod ut med ljus och ljud i väntrummet. Jag har haft multipla små stroke så jag ville lyda ögonkliniken. Men gick hem på egen risk.

Nu har jag ju tiden till ögon för ny synundersökning, får väl nämna detta då också. Beror på hur mycket tid man får med läkaren.

Tack för tråden kände igen en del. Det kan nog skilja sig som vanlig migrän upplevs olika. Men otäckt var det. Mvh/WL

Anmäl
2019-02-17 14:22 #3 av: Magi-cat

Förstår att det var otäckt! Hjärta

Bra att du har en tid på ögon och de gör säkert en ordentlig undersökning! Du bör absolut berätta om dina symptom. 

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2019-02-17 14:41 #4 av: Wonnalesan

Tack!

Kommer att göra det om man får tid. Det stod att undersökningarna skulle ta lång tid och jag minns att det är många stationer och undersökningar. Men skönt att få det gjort. Jag måste ändå skaffa nya glasögon så då känns det tryggt att veta vad specialisten sagt!

Tack och stor kram från WLKramasHjärta

Anmäl
2019-05-12 17:37 #5 av: kattöga

Jag har ögonmigrän ibland, väldigt sällan, det kan gå år emellan. Så fort jag får symptom så sätter eller lägger jag mig ner och gör lugnande andningsövningar och slappnar av så mycket jag kan. Det har hjälpt bra hittills. Jobbigt när anfallen kommer när jag kör bil, vilket har hänt, men avslappningsövningarna funkade då också. 
Om jag inte gör avslappningsövningarna kommer huvudvärken som ett brev på posten efteråt.

Hoppas att det "bara" är ögonmigrän du haft och bra att du kollar upp det! 

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.